уторак, 18. новембар 2008.

Subverzivni projekat „Našminkani lipicaner“

U skladu sa postignutim dogovorom sa klijentom i aneksom od obe strane, klijenta i izvršioca, potpisanog ugovora, predajem se poslu poštujući strogo definisanu proceduru: priprema, vršenje opisanih zadataka, evaluacija. Poslu pristupam profesionalno, sa kolegama saradjujem timski, insistiram na maloj dozi humora; klijentima ostavljam utisak poslovne žene koja zna zašto preduzima baš ovaj, a nikako baš onaj korak. Bavim se isključivo najpoznatijim, najozbiljnijim i najekspanzivnijim korporacijama, organizacijama, institucijama. Zanimaju me ministarstva, instituti, univerziteti i ogromni lanci supermarketa. Ne radim za mali brend. Ne radim za neuspešne.

Pažljivo biram vrhunac uspeha naše poslovne saradnje, koji obeležavam takozvanim iventom, po definiciji sa velikim brojem eminentnih zvanica. Ivent organizujem na lokaciji koju biram u skladu sa svojim željama, ubedivši klijenta u postojanost moje podrške njegovom konceptu, koji sam detaljno razradila jedno veče dok sam se tuširala. (Koncepte razrađujem brzo, u skladu sa brzinom kojom se tuširam.)

U jeku iventa, paradirajući kao konj, uspešni konj koji je, sve ovo što vidite, osmislio, podržao, organizovao, napravio, iskreirao i sproveo, delim vizit-karte najeminentnijim zvanicama, predsednicima država, ministrima, direktorima, vlasnicima, savetnicima, analitičarima, vizit-karte sledećeg sadržaja: Ljiljana Ilić, Našminkani Lipicaner. Gosti uzimaju vizit-karte, zauzeti su smeškanjem, stavljaju vizit-karte u svoje džepove, odlažu ih u posebno osmišljene vizit-kartaonice u svojim, tako posebnim, kancelarijama.

Ovo ponavljam na raznim iventima. Primopredaju vizit-karata vršim redovno, precizno i ne propuštajući dobru priliku i pogodnu ličnost. Redovnost karata Našminkani Lipicaner postaje upadljiva. Na iventima se pojavljuje zapitanost i napeta pažnja. Ja, Našminkani Lipicaner, upregnuti paradirajući konj, obavljam svoje dužnosti u skladu sa ugovorom. Iza amova ne postoji ni trunka čudnog ponašanja. Profesionalac u radnom okruženju.

Kako projekat teče, produbljujem ga novim brojem vizit-karata; koristim mrežu sekretarica; popunjavam vizit-kartaonice.

Subverzivnost projekta razrađujem kroz etape.

U ovoj, nove koncepte pišem na radnom mestu sa zadacima opisanim u radnom ugovoru, baš SADA.

Нема коментара: